Soorten massages

Welke Massage past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je doel is en of je klachten hebt. 

Ontspanning
Een ontspanningsmassage kan in principe altijd gekozen worden.

Milde klachten
Tijdens de massage leg ik de focus op het klachtengebied en oefen ik meer druk uit.

Pijnlijke klachten
Heb je specifieke klachten (denk aan onderrug, schouders en/of nek) en zijn de klachten heftig, dan raad ik je aan om voor de therapeutische aanpak te gaan. Een combinatie van verschillende technieken zoals massage, bindweefsel, deep tissue, cupping en triggerpoint kan al verlichting geven na 1 behandeling.

Let wel: vaak heb je meerdere sessies nodig om van de klachten af te komen. Verwacht na een eerste behandeling dan ook niet teveel van je lichaam, het herstel duurt langer, afhankelijk van een aantal stressfactoren zoals de:
– hoeveelheid stress
– duur van stress
– soort stress (financieel, werk, relatie, burnout)

Stuur mij gerust een berichtje als je meer informatie wil over een behandeltraject of maak gelijk een afspraak.

Patricia Ham- Strik

Wat een topper!!!

Waar de fysiotherapeut mij in 1,5 a 2 jaar niet verder vooruit kreeg heeft Sharina dit in drie massage-sessies al vrij ver voor elkaar. Eerlijk is eerlijk, de massages zijn zo nu en dan echt wel pijnlijk. Ik weet echter waar ik het voor doe.

Sharina zorgt ervoor dat je je thuis voelt, dat je je op je gemak voelt en is blind te vertrouwen. Weet wat ze doet en doet wat ze zegt, je weet dus waar je aan toe bent. Twee a drie dagen na de massage krijg ik standaard een berichtje hoe het met me gaat, bij vertrek altijd goede adviezen.

Lieve Sharina, Dank je wel voor de sessies to nu toe. Dankzij jou heb ik het volle vertrouwen dat het echt wel in orde gaat komen met de spieren in mijn rug. Tot snel!

ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage komen lichaam en geest weer tot rust. De massage is in de eerste plaats mild en rustig, bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor jezelf: een moment van bewustwording.

Tijdens de massage word je geheel toegedekt met een grote handdoek. De ruimte is prettig verwarmd in de winter en er is rustgevende achtergrondmuziek met gedempt licht.

Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Het werkt preventief, omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Hamam wellness treatment

De hamam behandeling is alleen te boeken op de zaterdag. 

Hamam is afgeleid van het Arabische woord hammam en betekent letterlijk ‘verspreider van warmte’. 

 1. We starten met het verwennen van de voeten middels een warme voetbad.
 2. Hierna wordt het lichaam volledig gescrubd met een speciale scrubhandschoen en Dode Zee scrubzout. De dode huidcellen worden verwijderd en de bloedsomloop gestimuleerd.
 3. Vervolgens wordt het lichaam ingezeept met 100% natuurlijke olijfzeep en met een spons verder behandeld. Hierbij wordt het lichaam ook gemasseerd met de vrijgekomen schuim door gebruik te maken van een zeepzak, waar de hamam behandeling bekend om staat.
 4. Daarna kan  je kiezen voor een warme olie massage of lichaamspakking.
 5. Afsluitend krijg je een lekker kopje vers muntthee. Tevens krijg je de zeep-spons en de scrubhandschoen mee naar huis.
De hamam wellness duurt 100 min, waarvan 50 min de hamam behandeling en 50 min de massage of lichaamspakking.

Thaise kokosstempelmassage

De kokosstempelmassage, van oorsprong een Thaise massage, is een unieke massage; een die je niet snel zal vergeten.

1. De voeten worden verwend met een Thais voetenbadje. Hierbij vindt reiniging van de voeten plaats en is het tevens een moment om te aarden en je voor te bereiden op deze geweldige massage.

2. Je hele lichaam wordt gescrubd met een scrubstempel; doordat de dode huidcellen worden verwijderd kan de huid de kokos makkelijker opnemen. Het scrubben geeft de huid weer een stralend effect.

3. Je wordt gemasseerd met twee pure kokosstempels, waarbij een heerlijke aroma van kokos vrijkomt; dit bevordert de verdere ontspanning en je waant je dan ook eventjes in de tropen. De kokosstempels geven olie af waardoor de massage zeer aangenaam aanvoelt.

4. Na elk lichaamsdeel gescrubd en gemasseerd te hebben met de kokosstempels wordt er ook ‘normaal’ gemasseerd. Om vervolgens weer met stap 2 te beginnen.

 • Verstevigt de spankracht van de huid;
 • Stabiliseert het bindweefsel;
 • Anti cellulite (alleen bij regelmatig masseren);
 • Rijk aan antioxidanten;
 • Vertraagt ouderdomsverschijnselen;
 • Gaat een zeer droge, gevoelige huid tegen.
 • Bij 70 min wordt de gehele achterkant gescrubd en gemasseerd: schouders, rug, armen en benen.
 • Bij 90 min wordt ook de voorkant meegenomen: nek, decolleté, armen en wordt de massage afgesloten met de voeten of een hoofdmassage.

balinese wellness treatment

De Balinese wellness treatment komt oorspronkelijk uit Java. Deze ontspannende en ontgiftende behandeling is een lust voor de neus en het lichaam en bestaat uit een authentieke lulur scrub en een massage met warme olie van het gehele lichaam.

Allereerst beginnen we met een heerlijk geurende, zelfgemaakte lichaamsscrub (voor- en achterkant), de scrub wordt masserend aangebracht en met hete kompressen verwijderd.  Het geheel wordt afgesloten met een lichaamsmassage met warme olie van ongeveer 60 min.

Lulur is een combinatie van een scrub en een pakking en heeft als hoofdingrediënt kurkuma.
In de lulur zit ook ook kardemom en gember. Bij Miracle Massages wordt altijd gewerkt met natuurlijke en verse ingrediënten.

Draag of neem donkere of oude kleding mee. In de Lulur scrub zit kurkuma verwerkt, dit geeft af en is moeilijk uit kleding te krijgen.

Neem daarnaast ook 2 grote (bij voorkeur donkere) handdoeken mee.

cupping massage

Cupping is een zuigtechniek dat negatieve druk creëert die weefsel zachter maakt, overtollige vloeistoffen en gifstoffen afvoert, hechting losser maakt, bindweefsel optilt en gladmaakt en de bloedstroom naar huid en spieren verbetert.

Wanneer de meeste mensen aan massage denken, denken ze aan diepe druk die in spieren duwt om spanning te verlichten. Cupping massage is precies het tegenovergestelde; het maakt gebruik van negatieve druk, in plaats van weefselcompressie (denk aan: trekken, niet duwen). Zuignaptherapie is een traditionele, aloude behandeling die nog steeds door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt omdat het veilig, comfortabel en opmerkelijk effectief is voor veel gezondheidsklachten.

De trekkende actie grijpt het parasympathische zenuwstelsel aan, waardoor een diepere ontspanning door het hele lichaam voortbeweegt. Cliënten merken vaak op hoe ontspannen, vrij en open hun lichaam voelt na een sessie. De resultaten duren in de meeste gevallen dagenlang in plaats van slechts enkele uren.

Eén cupping-massage heeft de impact van drie bindweefselmassages!

Met de invloed en groeiende populariteit van traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda en andere holistische genezingsmethoden, is “Cupping Therapy” weer terug in de Westerse holistische gemeenschap als een subtiele, maar opmerkelijke en zeer effectieve helende therapie.

Veel culturen hebben cupping beoefend, waaronder verschillende inheemse stammen in Afrika en Azië. De Egyptenaren gebruikten cupping al in 1550 v. Chr. en hebben er zelfs over geschreven in een van de oudste medicinale handboeken die de mens kent, Ebers Papyrus. Dit manuscript beschreef het systemische gebruik van bekers voor aandoeningen zoals koorts, pijn, duizeligheid en menstruele onevenwichtigheden.

De voordelen van cupping massage zijn talrijk! Cupping helpt cellulair afval uit weefsels te verwijderen. Het afval kan in ons bloed stagneren en ons lichaam wordt dagelijks overspoeld met zoveel chemicaliën dat het voor ons lichaam nu moeilijker is om ze via de lever en de bloedsomloop af te scheiden. Deze stagnatie zal leiden tot de pijn en het ongemak dat we voelen als we ouder worden. 

Wanneer het bloed en qi goed circuleren, verwijderen ze deze opeenhoping. Door de stagnatie uit de weefsels te trekken en naar het huidoppervlak te brengen, breiden de poriën uit waardoor sommige van deze afvalstoffen en gifstoffen worden afgevoerd, en het overige is dan beter toegankelijk voor de bloedsomloop en lymfestelsel van het lichaam om weg te spoelen.

Door negatieve druk boven het oppervlak van de weefsels te creëren, zorgt de afname van de atmosferische druk ervoor dat de onderliggende weefsels omhoog worden getild – waardoor de ruimte voor de onderliggende lagen toeneemt. Dit is een veel betere lichaamsbehandeling omdat er meer bereikt kan worden in één sessie cupping dan verschillende sessies bindweefselmassage.

Het aanzuigen van de cups vergemakkelijkt snel de stijve afgifte van zacht weefsel door deze omhoog en weg te trekken van onderliggende lagen, waardoor hechtings- of restrictiegebieden worden losgemaakt. Het zorgt ook voor gelokaliseerde uitbreiding van weefsel, het produceren van een diepgaande vasodilatatiereactie door de bloedstroom naar gebieden met ischemische pijn te trekken, de huidtemperatuur te verhogen, het metabolisme in het huidweefsel te bevorderen voor een betere werking van zweet en talgklieren en het opnieuw leveren van vitale voedingsstoffen.

Cupping massage heeft effect op elk orgaan en orgaansysteem van het lichaam. Iedereen zou cupping massage minstens één keer in zijn leven moeten proberen om een beter begrip te krijgen van wat het is en de effecten te ervaren.

zwangerschapsmassage

Ben je zwanger?

Dan kan een massage een mooie toevoeging zijn. Een zwangerschap kan een geweldige tijd zijn voor een vrouw, maar elk systeem van het lichaam wordt aangetast. Het proces oefent druk uit op gewrichten, ligamenten en organen, wat ongemak en pijn veroorzaakt.

Een zwangerschap kan om veel redenen ook een stressvolle tijd zijn voor de moeder. Een massage zal helpen om het stressniveaus te verlagen. Een regelmatige massage tijdens de zwangerschap kan de moeder meer bewust maken van haar eigen lichaam, wat helpt om buiten de behandeling te ontspannen.

Lees onderaan ook de ervaringen van andere zwangere vrouwen.

Zwangerschapsmassage komt niet alleen de moeder, maar ook de ongeboren baby ten goede. Het kan de moeder emotioneel en fysiologisch ondersteunen in een tijd van grote veranderingen in het lichaam. Zwangerschapsmassage kan de moeder ook helpen haar lichaam voor te bereiden op de geboorte.

Het is een zeer ontspannende behandeling en helpt ook om bijwerkingen zoals rugpijn en zwelling te verlichten.

Er zijn veel voordelen aan een zwangerschapsmassage, het stimuleert de bloedsomloop en helpt de distributie van essentiële voedingsstoffen en vloeistoffen naar alle belangrijke organen van het lichaam, inclusief de placenta.

Zwangerschapsmassage zal de spierspanning van de bovenrug, schouders, onderrug en heupen verminderen. Het helpt bij het ontwikkelen van spataderen en bij trage stoelgang. Zwangerschapsmassage stimuleert de afgifte van oxytocine, dit is een pijnverminderend hormoon dat zorgt voor vitale pijnverlichting tijdens de bevalling en geboorte.

De bedoeling van zwangerschapsmassage is om een toestand van diepe ontspanning op te wekken en de slaap van de moeder te verbeteren.

Zwangerschapsmassage is een langzame, zachte en kalmerende massage voor de verschillende stadia van de zwangerschap na het eerste trimester. Tijdens deze massage lig je op je zij, met een voedingskussen, dekens en handdoeken om je lichaam en buik te ondersteunen en te verwarmen. Je wordt gemasseerd met warme olie.

Allereerst beginnen we met een voetenbadje om even te landen, we bespreken dan meteen welke klachten je ervaart en waar de focus op zal liggen tijdens de massage.

Daarna starten we de massage op de zij. Ik besteed met name aandacht aan de rug, armen, heupen en benen. Optioneel: in overleg met jou masseer ik kort ook heel zachtjes de buik.

Geef tijdens de massage aan wanneer iets wel/niet prettig voelt. Wees niet bang om zeurderig over te komen, je ligt bij mij op tafel voor de ontspanning!

Verwacht geen deep tissue (stevige druk) op je benen tijdens een zwangerschapsmassage. Hoewel zachte druk veilig is en hemels kan aanvoelen, zijn zwangere vrouwen bijzonder vatbaar voor bloedstolsels, die deep tissue kan veroorzaken. Dat kan riskant zijn. 

Op de rug en rondom de bekken kan de druk stevig en zo diep of zo zacht zijn als je zou willen. Communiceer altijd met mij over wat goed voelt – en of iets pijnlijk aanvoelt.

Daarnaast masseer ik de enkels en hiel niet. Veel therapeuten geloven dat dit drukpunten zijn die eventuele contracties kunnen veroorzaken. Alhoewel dit niet bewezen is, wil ik het risico niet nemen.

Zwangerschapsmassage is veilig omdat het langzaam en zachtaardig is en de toekomstige mama met de grootste zorg wordt behandeld. Als aanvullende therapie is het echter geen alternatief voor normale kraamzorg. 

Voordat we overgaan op de massage vindt er een korte intake plaats. Ik zal alleen masseren als ik voel dat het veilig is om dit te doen.

kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage, ook wel bekend als Thai herbal massage, is een massage met warme kruidenstempels (kompressen) die gevuld zijn met heilzame kruiden. De stempels worden speciaal in Thailand gemaakt volgens oude traditionele gebruiken.

De massage is een stempelende en langzame druk wat de ontspanning bevordert en ervoor zorgt dat de kruiden extra goed in de huid worden opgenomen.

Volgens de Thaise medicijnwetenschap kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen kunnen worden, beter behandeld worden met een warm kruiden kompres.

Kruidenstempelmassage massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning.

Kruidenstempelmassage biedt verschillende potentiële gezondheidsvoordelen: het veroorzaakt diepe ontspanning, verlicht stress en vermoeidheid, bevordert zowel het emotionele als fysieke welzijn, bevordert de uitlijning en houdingsintegriteit van het lichaam, verbetert de bloed- en lymfecirculatie en stimuleert de interne organen.

De hete kompressen zijn ideaal voor het verlichten van pijn, stijve, pijnlijke of verrekte spieren en ligamenten, chronische rugpijn, artritis, zelfs huidaandoeningen, migraine en chronische stress of angst. De mix van traditionele Thaise kruiden die in deze kompressen worden gebruikt, heeft een ontspannend en verkwikkend effect op lichaam en geest, verzacht pijnlijke en overbelaste spieren en geeft de energiereserves van het lichaam een enorme boost.

De kruiden in het kompres hebben eigenschappen die ontstekingsremmend, antiseptisch, samentrekkend en antioxidant zijn. Ze worden gebruikt om verstuikingen, kneuzingen en pijnlijke spieren aan te pakken, de huid te reinigen en te genezen door celgroei te bevorderen, en helpen aandoeningen van de bovenste luchtwegen, zoals bronchitis, astma en verkoudheid.

 • reuma, fibromyalgie, alle vormen van spierklachten;
 • jicht, spit;
 • spierdystrofie;
 • verstevigen van de bloedvaten;
 • vermoeidheid;
 • vasthouden vocht, oedeem.
 • Kamfer: zorgt voor een diepere werking en stuwt de kruidenkrachten naar een diepere laag. Kamfer wordt veelvuldig toegepast bij verschillende reumatische aandoeningen en spierpijnen;
 • Tamarinde: heeft een genezende werking en is een licht laxeermiddel;
 • Citroengras: werkt prikkelend en desinfecterend. Het is een bestanddeel in massagemiddelen tegen reuma;
 • Kaffir limoen: Indonesische citroenboom, werkt sterk aromatisch en bevordert de spijsvertering;
 • Turmeric: werkt ontstekingsremmend. Kan met succes gebruikt worden bij o.a. maag- en darmklachten en klachten van de gal en lever;
 • Gember: wordt gebruikt voor de behandeling van huidirritaties zowel uitwendig als inwendig. Het heeft een zeer verwarmend effect en kan de immuniteit reactie op infectie versterken. Gember bevordert tevens transpiratie;
 • Accacia & Concinaawild: huidverbeteraar, werkt ontstekingsremmend;
 • Pandanblad: vooral voor toevoeging van aroma;
 • Patchoulli: zorgt voor een verbeterde huiddoorbloeding, schimmeldodende werking, ontstekingsremmend, werkt aderwand versterkend en werkt op de chakra’s.
 • onder psychiatrische behandeling bent;
 • een psychotische stoornis hebt (gehad);
 • aan epilepsie lijdt;
 • aan trombose lijdt;
 • zwanger bent;
 • recent een operatie hebt gehad (i.v.m. littekens);
 • een hoge bloeddruk hebt;
 • diabetes hebt;
 • een hartritmestoornis hebt;
 • kanker hebt / chemokuur ondergaat;
 • open wonden hebt.
 • Bij 70 min wordt de gehele achterkant gemasseerd: hoofd, schouders, rug en benen.
 • Bij 90 min wordt ook de voorkant meegenomen: nek, decolleté, armen en wordt de massage afgesloten met de voeten of een hoofdmassage.

Hoofdpijnmassage

“Het zit tussen je oren..” Komt deze zin je bekend voor? Grote kans dat jij behoort tot de 20% van de Nederlanders die minimaal één dag in de week hoofdpijn heeft.

Helaas heeft niet iedereen in je omgeving begrip hiervoor, waardoor teveel hoofdpijnpatiënten denken dat hoofdpijn bij het leven hoort en dat de dokter niets kan betekenen. Dat is niet waar. Ga met hoofdpijn of migraine altijd naar de huisarts.

Hieronder worden een aantal soorten hoofdpijn uitvoerig besproken. Mocht jij je hierin herkennen en nog geen diagnose hebben, ga dan naar je huisarts. En overweeg ook om een hoofdpijnmassage te nemen; het verlicht de klachten en kan deze soms wegnemen.

Het hoofd wordt allereerst masserend in een staat van ontspanning gebracht, daarna worden er drukpunten op het hoofd, in het gezicht en in de nek/hals uitgeoefend. De massage duurt ongeveer 25 min.

 • Migraine
 • Hormonale hoofdpijn
 • Chronische hoofdpijn
 • Clusterhoofdpijn
 • Spanningshoofdpijn
 • Aangezichtshoofdpijn

In Nederland hebben maar liefst 3,1 miljoen mensen migraine. Migraine is een chronische hersenziekte en niet zomaar een hoofdpijn. Gelukkig is er meestal wat aan te doen.

Helaas is over exacte oorzaak van migraine nog maar weinig bekend. Wel weten we dat een migraineaanval in gang wordt gezet door een ontregeling van het zenuwstelsel. Er ontstaat als het ware kortsluiting in de hersenen waardoor bloedvaten in het hoofd eerst vernauwen en daarna sterk uitzetten. Tijdens de vernauwing is soms sprake van een aura (lees hieronder). De vaatverwijding veroorzaakt hoofdpijn.

Kenmerken van migraine
• Komt in aanvallen
• Aanvallen hebben duidelijk begin en eind
• Pijn zit meestal aan 1 kant van het hoofd
• Heftige bonzende of kloppende pijn
• Misselijkheid/braken
• Overgevoeligheid voor licht en geluid
• Elke inspanning is onmogelijk
• Duur varieert van 4-72 uur per (onbehandelde) aanval

Als je niet aan 1 van deze kenmerken voldoet is de kans groot dat je geen migraine hebt, maar een andere vorm van hoofdpijn.

Daarnaast heeft 15% van de migrainepatiënten last van een aura. Een aura veroorzaakt:
• Gezichtsvelduitval
• Tintelingen aan 1 kant van het lichaam
• Krachtverlies
• Zien van lichtflitsen, vlekken of sterretjes
• Spraakstoornissen
• Duur 10-60 min

Bij een deel van de migrainepatiënten kondigt de migraineaanval zich ruim van tevoren aan; ook bekend als de ‘waarschuwingsfase’. Het is belangrijk deze voortekenen te herkennen, zodat je tijdig actie kan ondernemen. De voortekenen verschillen per persoon, maar zijn voor iedereen vaak bij elke aanval hetzelfde en beginnen enkele uren tot soms enkele dagen voorafgaand de hoofdpijn.

 Voortekenen migraineaanval:


Enkele uren/dagen van tevoren

• Vocht vasthouden/weinig plassen
• Loopneus
• Overmatige aanmaak van speeksel
• Stemmingsveranderingen
• Braken/diarree

Twee tot drie uur van tevoren
• Overgevoeligheid van prikkels (lawaai, licht, geuren)
• Het erg koud hebben
• Hongergevoel/opgezette maag
• Behoefte aan rust
• Zicht overdreven fit voelen

Kort van tevoren
• Extreme vermoeidheid
• Verandering in de ogen (rode ogen, wazig zien)
• Verandering in de hartslag
• Wit wegtrekken/bleek zien
• Overgevoeligheid van zintuigen (reuk, smaak, gehoor)

Wat is hormonale hoofdpijn?

Hormonale hoofdpijn is hoofdpijn die voor of tijdens de menstruatie optreedt. De aard en hevigheid van de hoofdpijn kan periode verschillen.

Wat is hormonale migraine?

Voor hormonale migraine geldt daarbij dat de aanval ontstaat van 2 dagen voor of 2 dagen na de eerste dag van de menstruatie. Tevens kan de migraine tijdens de overgang in hevigheid toenemen.

De hormonale migraine is zwaarder dan de gewone migraine en moeilijk te behandelen.

Ruim 310.000 vrouwen in Nederland hebben last van hormonale migraine. Deze vrouwen verliezen 1 maand per jaar aan hoofdpijn.

Maar liefst 500.000 Nederlanders hebben meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn: dat is chronisch dagelijkse hoofdpijn. Bijna 60% van deze mensen is nog nooit met deze hoofdpijn naar de dokter gegaan; een flink deel doktert zelf en slikt daardoor teveel pillen om de klachten tegen te gaan.

Allereerst kan je proberen om de dagelijkse hoeveelheid cafeïne (koffie/thee/cola/ijsthee) te beperken.

Cafeïne is de enige stof waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het een negatief effect heeft op hoofdpijn. Daarom hebben veel mensen op zaterdag migraine of hoofdpijn. Dit komt omdat ze dan uitslapen en niet op hun vaste tijdstip koffie/thee drinken.

Daarnaast raad ik een massage aan waarbij de triggerpoints worden gemasseerd. Wil jij snel van je hoofdpijn af of voel je de hoofdpijn opkomen? Laat je masseren.

Thaise voetreflexologie

Thaise voetreflex is het uitoefenen van druk op bepaalde delen van de voetzolen. Een reflexwerking in een ander deel van het lichaam wordt gestimuleerd door de manipulatie van elk specifiek gebied. Voetreflexmassage maakt gebruik van handen, vingers, duimen, knokkels en een houten stokje met olie.

Voetmassage met reflexologie zoals toegepast in Thailand is een oude therapeutische behandeling. Thaise voetreflexologie is een huwelijk tussen de oude geneeswijzen van reflexologie, Chinese Tuina,  Japanse Shiatsu en Indiase Ayurvedische yoga.

Door te werken met de voeten, het onderbeen en de knieën, maakt deze 2000 jaar oude voetmassage geblokkeerde energie vrij binnen de vele zintuiglijnen van het lichaam (op Thaise gebaseerde meridianen) om een diep en uniek gevoel van balans, ontspanning en welzijn te produceren.

Thaise voetreflex is effectief in het stimuleren van de functies van de inwendige organen. Het is zonder bijwerkingen, niet giftig of schadelijk voor de gezondheid.

Allereerst worden de voeten verwend met een Thais voetenbadje van 10-12 minuten. Hierbij vindt reiniging van de voeten plaats en is het tevens een moment om te aarden en je voor te bereiden op deze geweldige voetmassage. Tijdens de massage houd je je kleding aan, zorg wel voor een comfortable broek die opgerold kan worden tot de knieën.

Thaise voetreflex is een behandeling van de onderbenen en voeten waarbij fysiek wordt gestrekt en gemasseerd om Sen (energie) te openen. Er zijn 10 grote energielijnen die door het hele lichaam lopen, van de bovenkant van het hoofd tot aan de voetzolen, waar ze eindigen als drukpunten. Door de drukpunten te stimuleren zijn we in staat om de geest en het lichaam te stimuleren om zijn eigen natuurlijke, gezonde balans te herstellen, waardoor het hele lichaam geharmoniseerd blijft.

Thaise voetreflex is een holistische helende techniek die zorgt voor ontspanning, balans in de verschillende systemen van het lichaam en een gezonde bloedcirculatie. Het staat bekend als een therapie om een algemene goede gezondheid en mentale rust te bevorderen. 

Voorstanders melden verlichting van stress, rugpijn en andere chronische pijn, plantaire fasciitis, allergieën, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, fibromyalgie, jicht, migraine, artritis, diabetes, nier- en spijsverteringsproblemen. Reflexologie helpt het lichaam om zijn algemene goede gezondheid en natuurlijke balans te herstellen en te behouden.

Een verbeterde bloedstroom en voedingsstoffen hebben de neiging om de gezonde conditie van de lichaamsdelen te behouden of te verbeteren, en veel aandoeningen worden genezen of verminderd. Het immuunsysteem wordt versterkt, de genezing wordt versneld, het lichaam wordt verfrist en de geest wordt ontdaan van stress.

• verbetert de bloedsomloop in voeten en benen;
• verbetert de lymfedrainage;
• een boost voor het immuunsysteem;
• vermindert stijfheid en verbetert de flexibiliteit;
• versterkt fysieke genezing;
• drukvermindering;
• verbetert de slaap;
• verbetert concentratie en helderheid van geest;
• geeft een algemeen gevoel van rust, kalmte en welzijn.

 • ernstige hart- of ernstige gezondheidsproblemen;
 • hoge koorts;
 • besmettelijke ziekte of zweren;
 • gebroken voet- of beenbotten;
 • een volle maag;
 • zwangerschap;
 • menstruatie.

hotstone massage

Een hotstone massage is een soort massagetherapie. Het wordt gebruikt om te gespannen spieren en beschadigde zachte weefsels in het hele lichaam te ontspannen.

Tijdens de hotstone massage worden verwarmde gladde en vlakke stenen op specifieke delen van het lichaam geplaatst. De stenen kunnen worden geplaatst langs de ruggengraat, op de buik, borst, gezicht, voeten, in de handpalmen en tussen de tenen.
De stenen zijn meestal gemaakt van basalt, een soort vulkanisch gesteente dat warmte vasthoudt en worden verwarmd in watertemperatuur tussen 55 en 60 graden.

lomi lomi massage

De lomi lomi is een massagevorm die al eeuwen wordt gegeven in Hawaii.
Lomi lomi is een ritmische, vloeiende massage die bedoeld is om blokkades in de circulatie van energie door het lichaam weg te nemen. Net als in de traditionele Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat energieblokkades bijdragen aan problemen in de fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Anders bij de lomi lomi massage is dat de onderarmen veelal worden gebruikt. Daarnaast besteed ik extra aandacht aan de bilspieren.