Wat is waxen?

Waxen is een methode voor het verwijderen van haar waarbij warme wax op de huid wordt aangebracht, waardoor deze aan het haar hecht, en vervolgens wordt de wax snel verwijderd, samen met het ongewenste haar vanaf de wortel. Dit proces resulteert in een gladdere huid in vergelijking met scheren, omdat het haar vanuit de haarzakjes wordt verwijderd. Waxen kan worden toegepast op verschillende lichaamsdelen, zoals benen, armen, gezicht en het bikinigebied, en biedt een langduriger oplossing voor ongewenste haargroei. Het is een populaire keuze voor veel vrouwen die op zoek zijn naar een semi-permanente ontharingsmethode.

First time brazilian wax?

Lees allereerst de veelgestelde vragen hieronder.

Zorg er voor dat de haren lang genoeg zijn om te waxen! Minimaal een halve centimeter.

De eerste wax behandeling is altijd spannend en is niet pijnloos, maar nergens om je zorgen over te maken. Alle vragen die je hebt kunnen we vooraf doornemen, ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens het waxen, daarom plan ik altijd voldoende tijd in. Na de behandeling zal je merken hoe fijn het is om overal zacht en glad te zijn.

Veelgestelde vragen

Geen last meer van stoppels, ingegroeide haartjes en/of bultjes. De haren groeien na 3-4 behandelingen minder snel en stug terug. De huid voelt zijdezacht aan na een waxbehandeling.

Er zijn twee verschillende soorten wax. Het eerste type is zachte wax, ook bekend als strip wax. Zachte wax wordt heel dun aangebracht met behulp van een roller en vereist een strip om de wax te verwijderen. Met deze wax kun je max 2 keer over het te waxen lichaamsdeel gaan. 

Harde wax, ook bekend als filmwax of striploze wax, wordt dikker aangebracht en vereist geen doek of papieren strips. Het wordt gebruikt op alle huidtypen en is met name geschikt voor de gevoelige huid. De filmwax wordt in een dikke laag aangebracht, krijgt de tijd om uit te harden en wordt vervolgens direct uit het gebied verwijderd; deze methode wordt gebruikt voor de Brazilian wax en oksels.

De gewaxte haren blijven 2-6 weken weg. Dit is per persoon verschillend en hangt o.a. af van de hormonen en medicatiegebruik.

Als je voor het eerst waxt kan je al na een paar dagen stoppels zien/voelen. Wees gerust, dit zijn de haartjes uit een andere groeicyclus, bijv. omdat je onlangs nog hebt geschoren (3-4 weken geleden). Het kan tot 4 behandelingen duren voordat alle haren in dezelfde cyclus groeien, mits je je regelmatig laat waxen en niet scheert!

Na 3-6 weken, afhankelijk van de haargroei en uiteraard wat jij prettig vindt.

Wax je voor het eerst? Dan raad ik je aan om de eerste 4 behandelingen elke 4 weken in te plannen. Daarna kunnen we de periode oprekken indien mogelijk.

Waxen is nooit pijnloos.

De behandeling kan soms pijnlijker zijn afhankelijk van de volgende factoren; cyclus, hormonen, medicatiegebruik.

De ideale lengte is tussen 0.5cm en 1.5cm lang. Haartjes korter dan 0.5cm kunnen niet worden verwijderd. Bij haartjes die langer zijn dan 1.5cm kan de behandeling als zeer pijnlijk worden ervaren. Trim het gedeelte dat je gewaxt wil hebben voor een minder pijnlijke ervaring.

Bikini wax of bikinilijn
Het haar buiten de rand van het slipje wordt verwijderd. 

De bikinilijn wordt gedefinieerd als elk haar dat zich uitstrekt buiten een normaal bikinibroekje. Het waxen van de bikinilijn omvat niet het verwijderen van haar op de binnenkant van de dijen, schaamlippen of het anale gebied.

Brazilian wax
Het haar wordt volledig verwijderd incl. het haar op de schaamlippen.

Full Brazilian wax
De Brazilian wax incl. het haar tussen de billen en rond de anus.

Liever niet, de haren komen dikker/stugger terug, dit leidt tot een pijnlijkere waxbehandeling. Daarnaast heb je ook kans op ingegroeide haartjes en jeuk bij het terug groeien van de haren.

Mocht je onverhoopt toch geschoren hebben, dan is het resultaat dat je met het waxen hebt opgebouwd helaas teniet gedaan. We zullen dan het proces van vooraf aan moeten starten.

Binnen 2 weken: dit zijn vaak de haren die nog van een andere groeicyclus zijn, deze zijn tijdens het waxen te kort geweest. De gewaxte haren worden met wortel en al eruit getrokken en zullen dus niet zo snel terug groeien.

Extra info: vooral bij de eerste keren waxen (of als je tussendoor hebt geschoren!), zijn de haarwortels erg sterk. Er wordt daarom altijd aangeraden om minimaal 3-4 behandelingen te ondergaan, daarna wordt duidelijk hoe snel jouw haren terug groeien en hoe vaak je moet waxen. Je merkt daarna ook dat de haren zachter en dunner terugkomen.

Scheer of trek deze haren er niet met een pincet uit, deze worden de volgende waxbehandeling verwijderd.

De huid krijgt een behoorlijke shock, waardoor deze tijdelijk (nooit langer dan 3 dagen) opgezet is. Vaak is dit te verhelpen door aloë vera gel te gebruiken na het douchen. Houdt de zwelling langer dan 5 dagen aan, neem dan contact op met de huisarts.

Zorg ervoor dat je de huid na de waxbehandeling zo min mogelijk aanraakt – de haarzakjes staan dan open en infecties en irritaties kunnen makkelijker optreden.

Mocht je pas na een aantal dagen/weken een reactie krijgen, dan speelt persoonlijke hygiëne vaak een grote rol in combinatie met warme temperaturen. Zweetklieren kunnen verstopt raken en de huid kan gaan ontsteken.  Dit komt vaak voor in de zomer of op vakantie. Houdt dit een langere periode aan, neem ook in dit geval contact op met de huisarts.

Nee, pas na 2 dagen mag je weer scrubben. Doe dit overigens niet dagelijks; 2-3x per week is voldoende.

In verband met de hoge sensitiviteit waxt Miracle Massages niet tijdens je menstruatie. 48 uur na je laatste bloeding mag je je weer laten behandelen.

Indien je menstruatie begint op de dag van de afspraak, dan verplaatsen we kosteloos de afspraak.

Jazeker. Hou rekening dat het waxen soms pijnlijker kan zijn i.v.m. de hormonen.

Wax niet bij koorts, hoofdpijn, menstruatie en bepaalde medicatiegebruik die de gevoeligheid van je huid kan beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Tevens wordt er niet gewaxt bij een ontstoken huid, harige moedervlekken, wratten, blauwe plekken en snij- of schaafwonden.

Laat het weten als je diabetes of een huidallergie hebt of onlangs chemo hebt ondergaan.

Bij twijfel kan je mij altijd een berichtje sturen of contact met je behandelende arts opnemen.

Wil je tijdens de Brazilian wax de ingegroeide haartjes laten verwijderen en zijn dat er veel, dan komt er € 5 aan kosten bij. Als je last hebt van veel ingegroeide haren en pukkels, dan raad ik je aan om een Vajacial behandeling te ondergaan. Dit is vergelijkbaar met een gezichtsbehandeling (facial), maar speciaal voor het intieme deel ontwikkeld (vajacial).
  1. Scrub de avond van tevoren. 
  2. Probeer zo min mogelijk cafeïnehoudende dranken te nuttigen op de dag zelf.
  3. Kom fris en gedoucht. Dit is hygiënisch voor zowel jou als mij.
  4. Douche niet te heet en gebruik ongeparfumeerde zeep na de behandeling.
  5. Gedurende 24 uur niet in de zon of onder de zonnebank te liggen.