De behandeltijd wordt voor jou geblokkeerd die door niemand anders kan worden geboekt.

Meld daarom uiterlijk 48 uur voorafgaande aan de afspraak dat je verhinderd bent of wil annuleren. Indien je een aanbetaling hebt gedaan, wordt deze niet terugbetaald. Indien je niet binnen 24 uur annuleert mag Miracle Massages 100% van de behandeling aan je doorberekenen of tenminste de aanbetaling inhouden.

Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Kom op tijd, maar hou er rekening mee dat er geen wachtruimte is; dus liever maximaal 5 minuten eerder. Vaak ben ik dan nog bezig met een cliënt of met de voorbereiding voor jouw behandeling.

Indien je meer dan 5 minuten later dan de afgesproken tijd in de praktijk aankomt mag Miracle Massages de verloren tijd inkorten op de behandeling en toch het gehele honorarium van de behandeling aan je doorberekenen.

Alleen van toepassing op waxbehandelingen: indien je bij meer dan 15 minuten later dan de afgesproken tijd, zonder notificatie of geldige reden van opgaaf, in de praktijk aankomt, mag Miracle Massages de gehele afspraak annuleren en 100% van de behandeling aan je doorberekenen.

Nee, er is geen pinapparaat. Betalingen kunnen uitsluitend contant gedaan worden.

Voor de massage

Bij het plannen van je massage afspraak raad ik je aan om die dag zo min mogelijk te plannen, omdat je je hierdoor gehaast zal voelen. Als je haast hebt, duurt het veel langer om te ontspannen en ontvankelijk te zijn voor de massage.

Tijdens de massage

Laat je gedachten dwalen.

Na de massage

Na de sessie krijg je een glas water en kan je je rustig aankleden. Probeer de rest van de dag rustig aan te doen om het volledige voordeel van de massage te ontvangen. Naarmate je je regelmatig laat masseren, zul je merken dat je meer ontspannen bent na je massagesessie.

Probeer de hele dag veel water te drinken. Het water drinken helpt ook het voorkomen van hoofdpijn na een massage.

Zorg ervoor dat je minimaal een uur voor de massage niks of licht eet, zodat je lichaam geen voedsel hoeft te verwerken tijdens de massage.

Ik raad altijd aan om je ogen te sluiten en te genieten van de ontspanning. Geef wel aan als je het te koud of warm hebt, als je pijn ervaart of als je wilt dat de massage op welke wijze dan ook wordt aangepast.

Massage is bedoeld om je beter te voelen, geef daarom vooral tijdens de massage aan hoe jouw massage ervaring beter kan.

Iedereen is anders en geeft de voorkeur aan verschillende druk en stijlen op verschillende momenten, het ene moment stevig en het andere zacht. Laat het me weten en ik pas de druk aan.

Vanwege de bewezen gezondheidsvoordelen en het vrijkomen van stress als gevolg van een massage, raad ik minimaal 1x per 4 weken een ontspanningsmassage aan.

Heb je chronische pijn? Dan kan een combinatie van therapeutische en ontspanningsmassages de perfecte oplossing zijn! Bij een massage draait alles om jou en je behoeften, het is aan de masseur om daar middels verschillende massagetechnieken mee te experimenteren.

Bij chronische pijn kunnen frequentere massages nodig zijn. De gezondheidsvoordelen van het losmaken van de spieren en het verlichten van de spanning op de zenuwen zijn algemeen bekend; en voor mensen met chronische pijn is het een levensredder.

Je kunt je een beetje duizelig voelen of hoofdpijn krijgen na een massage. Dit zijn natuurlijke reacties waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Blijf goed gehydrateerd voor en vooral na je massage om deze symptomen te verminderen. De volgende dag een beurs gevoel of een beetje pijn in je spieren voelen is ook volkomen natuurlijk.

Maak van een massage een gezonde gewoonte en deze symptomen zullen snel verdwijnen.

Geen last meer van stoppels, ingegroeide haartjes en/of bultjes. De haren groeien na 3-4 behandelingen minder snel en stug terug. De huid voelt zijdezacht aan na een waxbehandeling.

Er zijn twee verschillende soorten wax. Het eerste type is zachte wax, ook bekend als strip wax. Zachte wax wordt heel dun aangebracht met behulp van een roller en vereist een strip om de wax te verwijderen. Met deze wax kun je max 2 keer over het te waxen lichaamsdeel gaan. 

Harde wax, ook bekend als filmwax of striploze wax, wordt dikker aangebracht en vereist geen doek of papieren strips. Het wordt gebruikt op alle huidtypen en is met name geschikt voor de gevoelige huid. De filmwax wordt in een dikke laag aangebracht, krijgt de tijd om uit te harden en wordt vervolgens direct uit het gebied verwijderd; deze methode wordt gebruikt voor de Brazilian wax en oksels.

De gewaxte haren blijven 2-6 weken weg. Dit is per persoon verschillend en hangt o.a. af van de hormonen en medicatiegebruik.

Als je voor het eerst waxt kan je al na een paar dagen stoppels zien/voelen. Wees gerust, dit zijn de haartjes uit een andere groeicyclus, bijv. omdat je onlangs nog hebt geschoren (3-4 weken geleden). Het kan tot 4 behandelingen duren voordat alle haren in dezelfde cyclus groeien, mits je je regelmatig laat waxen en niet scheert!

Na 3-6 weken, afhankelijk van de haargroei en uiteraard wat jij prettig vindt.

Wax je voor het eerst? Dan raad ik je aan om de eerste 4 behandelingen elke 4 weken in te plannen. Daarna kunnen we de periode oprekken indien mogelijk.

Waxen is nooit pijnloos.

De behandeling kan soms pijnlijker zijn afhankelijk van de volgende factoren; cyclus, hormonen, medicatiegebruik.

De ideale lengte is tussen 0.5cm en 1.5cm lang. Haartjes korter dan 0.5cm kunnen niet worden verwijderd. Bij haartjes die langer zijn dan 1.5cm kan de behandeling als zeer pijnlijk worden ervaren. Trim het gedeelte dat je gewaxt wil hebben voor een minder pijnlijke ervaring.

Bikini wax of bikinilijn
Het haar buiten de rand van het slipje wordt verwijderd. 

De bikinilijn wordt gedefinieerd als elk haar dat zich uitstrekt buiten een normaal bikinibroekje. Het waxen van de bikinilijn omvat niet het verwijderen van haar op de binnenkant van de dijen, schaamlippen of het anale gebied.

Brazilian wax
Het haar wordt volledig verwijderd incl. het haar op de schaamlippen.

Full Brazilian wax
De Brazilian wax incl. het haar tussen de billen en rond de anus.

Liever niet, de haren komen dikker/stugger terug, dit leidt tot een pijnlijkere waxbehandeling. Daarnaast heb je ook kans op ingegroeide haartjes en jeuk bij het terug groeien van de haren.

Mocht je onverhoopt toch geschoren hebben, dan is het resultaat dat je met het waxen hebt opgebouwd helaas teniet gedaan. We zullen dan het proces van vooraf aan moeten starten.

Binnen 2 weken: dit zijn vaak de haren die nog van een andere groeicyclus zijn, deze zijn tijdens het waxen te kort geweest. De gewaxte haren worden met wortel en al eruit getrokken en zullen dus niet zo snel terug groeien.

Extra info: vooral bij de eerste keren waxen (of als je tussendoor hebt geschoren!), zijn de haarwortels erg sterk. Er wordt daarom altijd aangeraden om minimaal 3-4 behandelingen te ondergaan, daarna wordt duidelijk hoe snel jouw haren terug groeien en hoe vaak je moet waxen. Je merkt daarna ook dat de haren zachter en dunner terugkomen.

Scheer of trek deze haren er niet met een pincet uit, deze worden de volgende waxbehandeling verwijderd.

De huid krijgt een behoorlijke shock, waardoor deze tijdelijk (nooit langer dan 3 dagen) opgezet is. Vaak is dit te verhelpen door aloë vera gel te gebruiken na het douchen. Houdt de zwelling langer dan 5 dagen aan, neem dan contact op met de huisarts.

Zorg ervoor dat je de huid na de waxbehandeling zo min mogelijk aanraakt – de haarzakjes staan dan open en infecties en irritaties kunnen makkelijker optreden.

Mocht je pas na een aantal dagen/weken een reactie krijgen, dan speelt persoonlijke hygiëne vaak een grote rol in combinatie met warme temperaturen. Zweetklieren kunnen verstopt raken en de huid kan gaan ontsteken.  Dit komt vaak voor in de zomer of op vakantie. Houdt dit een langere periode aan, neem ook in dit geval contact op met de huisarts.

Nee, pas na 2 dagen mag je weer scrubben. Doe dit overigens niet dagelijks; 2-3x per week is voldoende.

In verband met de hoge sensitiviteit waxt Miracle Massages niet tijdens je menstruatie. 48 uur na je laatste bloeding mag je je weer laten behandelen.

Indien je menstruatie begint op de dag van de afspraak, dan verplaatsen we kosteloos de afspraak.

Jazeker. Hou rekening dat het waxen soms pijnlijker kan zijn i.v.m. de hormonen.

Wax niet bij koorts, hoofdpijn, menstruatie en bepaalde medicatiegebruik die de gevoeligheid van je huid kan beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Tevens wordt er niet gewaxt bij een ontstoken huid, harige moedervlekken, wratten, blauwe plekken en snij- of schaafwonden.

Laat het weten als je diabetes of een huidallergie hebt of onlangs chemo hebt ondergaan.

Bij twijfel kan je mij altijd een berichtje sturen of contact met je behandelende arts opnemen.

Wil je tijdens de Brazilian wax de ingegroeide haartjes laten verwijderen en zijn dat er veel, dan komt er € 5 aan kosten bij. Als je last hebt van veel ingegroeide haren en pukkels, dan raad ik je aan om een Vajacial behandeling te ondergaan. Dit is vergelijkbaar met een gezichtsbehandeling (facial), maar speciaal voor het intieme deel ontwikkeld (vajacial).
  1. Scrub de avond van tevoren. 
  2. Probeer zo min mogelijk cafeïnehoudende dranken te nuttigen op de dag zelf.
  3. Kom fris en gedoucht. Dit is hygiënisch voor zowel jou als mij.
  4. Douche niet te heet en gebruik ongeparfumeerde zeep na de behandeling.
  5. Gedurende 24 uur niet in de zon of onder de zonnebank te liggen.

Stagnatie leidt tot pijn en disfunctie in weefsels, dus cupping – zoals acupunctuur – heeft tot doel de stagnatie op te heffen voordat deze problemen veroorzaakt. Vanuit een Westers standpunt creëert cupping meer ruimte tussen de weefsellagen om dode celresten en overtollige vloeistoffen en gifstoffen te verwijderen. Het breekt ook littekenweefsel af.

De blauwe plekken bij het cuppen kunnen enkele dagen tot twee weken aanhouden. Gedurende enkele weken van herhaalde cupping-behandelingen zullen de blauwe plekken afnemen naarmate de stagnatie verdwijnt. Dit wijst op een succesvol resultaat van een cupping behandeling.

Zwart, donkerpaars of diepblauw: duidt op bloedstagnatie. Het kan optreden wanneer een verwonding of ziekte (inclusief sterke koud die bloedstasis veroorzaakt) lange tijd in het lichaam heeft gelegen. Wind met koud kan zich ook manifesteren als een donkere vlek.

Frisse rode kleur: duidt op een recent traumatisch letsel met bijbehorende hitte.

Lichtroze of lichtblauw: duidt op milde koud.

Kleine rode stippen: geeft aan dat er hittetoxines vrijkomen.

Bleke of witte vlek die snel vervaagt: geeft veel energie en functie aan (Qi).

Je kan je de dag na het cuppen vermoeid voelen terwijl je lichaam de vrijgekomen gifstoffen verwerkt.

Sommige mensen (niet iedereen) voelen zich rillerig, pijnlijk, moe en hebben milde griepachtige symptomen na cupping. Deze detox-symptomen zijn natuurlijk en moeten mild en kort zijn.

Drink veel water om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Vermijd douches, stoom, sauna en lichaamsbeweging direct na je behandeling.

Cupping kan helpen de fascia vrij te maken (ook wel myofasciale release genoemd), vooral wanneer de cups langs het weefsel worden bewogen. 

Cupping kan helpen de adhesie van littekenweefsel te verbreken, waardoor een betere bloed- en lymfestroom mogelijk wordt en gebonden spierweefsel wordt vrijgemaakt voor een beter bewegingsbereik en betere prestaties.